Afbeelding invoegen
 
 
Geen neerslag van betekenis
 
Vleermuizen
 
Er zitten vleermuizen in een spleet tussen mijn balkonmuur en de balkonvloer van mijn bovenbuurman. De beesten zijn beschermd, en dat weten ze. Zonder enige gêne pissen ze naar beneden. Op de muur blijven donkere vlekken achter. Wildplassers die je niet mag aanpakken. Hoever laten we het in ons land komen?
Bij benauwde weersomstandigheden ruik ik pis op mijn balkon en mijn geduld raakt op. Hun animal rights versus mijn recht op een schoon balkon.
Ik vul de spleet tussen balkon en muur op met isolatiemateriaal, maar laat een opening aan de buitenkant vrij, zodat ze een escape hebben. De vrijgelaten opening tussen muur en vloer geeft voortaan alleen toegang tot hun slaapkamer, de wc is buiten. Als ze verstandig zijn pissen ze voortaan gewoon ’s nachts tijdens het muggenvangen in de openlucht. Om ze een duwtje in de goede richting te geven zet ik als waarschuwing voor wat mogelijk komen gaat een bus alles-opvullend-purschuim op het balkontafeltje. Ik hoop dat de boodschap overkomt. Wie overlast geeft, verspeelt zijn recht op bescherming.