Boris Johnson, Theresa May,Brexit, blonde haren, melkboerenhondenhaar,kapsel, politici, circus-ajm.nl,tpn Koster, 's-Hertogenbosch,


 
Geen neerslag van betekenis 
 
Melkboerenhondenhaar
 
Het overkomt me: elke keer wanneer ik Boris Johnson zie, moet ik aan een asielhond denken. Melkboerenhondenhaar, vrolijke kop en volstrekt onbetrouwbaar. Even naar de trimsalon, middagje gehoorzaamheidstraining en je hebt aan Boris een fijne hond, hoor ik de chef van het asiel zeggen. Eenmaal thuis blijkt Boris toch de kat in de zak te zijn.
Ooit was Boris burgemeester van Londen en minister van Buitenlandse Zaken. Tegenwoordig is hij vooral nagel aan de doodskist van Theresa May.
Ik heb even gedacht dat zijn kapsel een ongelukkige speling van de natuur was, maar wanneer je de man hoort praten weet je dat er geen sprake is van toeval.Zijn warrige blonde haardos wappert in de wind. Linkse wind, rechtse wind, rugwind, tegenwind, het maakt hem niet uit en heel bijzonder: in dezelfde wind waaien zijn politieke ideeën synchroon mee.
Aan de haren herken je de man. Niet de kleren maken de man, maar het is zijn kapsel. Toon me uw haardos en ik zeg u wie u bent, zoiets. Kijk naar de strakke, vrome slag bij Dries van Acht, de door peroxide venijnig uitgebeten haardos van Geert Wilders en de verdacht scherpe scheiding bij Pechtholt.

Gisteravond las ik het dagboek van de Franse schrijver Jules Renard (1864-1910). Op 9 oktober 1889 schrijft Jules over een oude vriend:
 
‘ Om een indrukwekkend hoofd te krijgen, knipte hij zorgvuldig zijn haar in rafels en plukken, opdat hier en daar een rechtopstaande en weerbarstige lok zou wijzen op de excentriciteit van zijn gedachten en op de gewaagdheid van zijn bedoelingen.’ 
 
De Driesen, Borissen, Geerten en Alexanders zijn van alle tijden.
Advies voor de Provinciale verkiezingen in maart 2019:
Let op hun kapsel!