Afbeelding invoegen
 
Maatregelen Coronavirus
 Update GGD, Zondag 15 maart 15.00 uur 
 
Onderwijs:
Scholen en kinderdagverblijven gaan dicht van maandag 16 maart tot en met maandag 6 april. Het gaat hierbij om scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en speciaal onderwijs. Voor kinderen van ouders die bijvoorbeeld werken in de zorg, bij de politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf. Deze opvang is zonder extra kosten.
Horeca:
alle eet- en drinkgelegenheden gaan dicht vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april. Ook sport- en fitnessclubs, sauna’s, seksclubs en coffeeshops sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.
Ouderen >70:
met ingang van 16 maart worden euthanasieaanvragen en verzoeken tot hulp bij zelfdoding ruimhartig beoordeeld ook buiten de geldende rechtskaders van voor-Corona. Verzoeken tot levensbeëindiging i.v.m. ‘voltooid leven’ moeten beoordeeld worden als rechtsgeldig, vooralsnog tot maandag 6 april 8.00 u. Deze maatregel vermindert de dood-of laten-leven-keuzestress bij behandelende artsen.
Sociale terughoudendheid:
het kabinet vraagt iedereen in Nederland om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren.

Volgende update om 16.00 uur.