Afbeelding invoegen
 
Geen neerslag van betekenis 
 
Lippen
 
 
Ik kijk niet graag naar Marine Le Pen. Zeker niet wanneer ze frontaal in beeld verschijnt. Het gaat me niet eens om wat ze zegt, maar om haar lippen. Ze zijn te dun en te bleek. Zo zie ik lippen niet graag. Dat er nog mensen aan die lippen hangen, is mij een raadsel.
Je zou zeggen: Mevrouw Le Pen, kleur die lippen rood, socialistisch rood, hoerig rood, het maakt niet uit, maar doe er iets mee. Dat is echter te gemakkelijk gezegd. Zelfs met de scherpst aangepunte lippenstift is zo’n lijkbleke spleet niet op te vrolijken zonder buiten de lijntjes te kleuren.
Dunne lippen nodigen niet uit tot waar ze voor bedoeld zijn, en erger: ze leggen een tamelijk onaangenaam karakter bloot. Chinezen zijn experts in de fysionomie, gelaatkunde. Bij een eerste ontmoeting kijkt een Chinees altijd naar je oren, ogen, neus en lippen en weet dan meteen wat voor vlees hij in de kuip heeft. In het handboek ‘Traditionele Chinese Geneeskunde’ staat beschreven welke persoonlijkheid bij welke gezichtskenmerken hoort. Iedere flapoor, pruilmond of mopsneus blijkt zijn eigenaardigheden te hebben.
Over de dunne lip meldt Dr. Beijings handboek weinig positiefs: dunlippers zijn eenlingen met weinig of geen vrienden. Ze vinden werk belangrijker dan relaties. Ze zijn afstandelijk en geremd in hun emoties. Leuk bezig zijn kennen ze niet, alleen het resultaat telt en enige hardheid is hun niet vreemd. De dunne lippen in combinatie met het flapoor is helemaal rampzalig. Met die combinatie hoef je in China niet op een fatsoenlijke baan te rekenen. Maar flaporen heeft Marine Le Pen niet, althans voor zover ik het kan zien.
Gelukkig voor haar en andere mensen met een lipbeperking is de dunlip tegenwoordig goed te behandelen. Zowel traditionele als moderne technieken zijn beschikbaar. De opvullende Botox-injecties geven een mooi resultaat. Zelf heb ik gekozen voor de snor.