Afbeelding invoegen
 
Geen neerslag van betekenis
 
Kassa
 
Ik praat regelmatig met de kassadame van de supermarkt. Tijdens ons kassacontact praten we over de bonusaanbiedingen, het weer of de fantastische spaaractie voor vershouddozen, stapeldozen of zomaar dozen. Wanneer er geen wachtenden zijn wordt het wat intiemer. Zij weet van mijn vriendin, ik weet van haar oogkwaal.
Eergisteren vertelde ze over haar vakantie op een Grieks eiland. Er waren geen vluchtelingen op het eiland. Ze had scootertochten gemaakt en ’s avonds Gyros met Tzatziki gegeten. Thuisgekomen had ze zelf Gyros gemaakt met Tzatziki uit haar eigen supermarkt. Ze had geen verschil geproefd. De Girosreepjes waren deze week in de bonus en erg lekker, zei ze.
’s Avonds at ik Gyros met Tzatziki. Ik kon niet anders. De Tzatziki zelf gemaakt, dat dan weer wel.
 
Tzatziki
 
3 tenen knoflook
1 komkommer
200 ml Griekse yoghurt
125 ml crème fraîche (bekertje)
1 el olijfolie
3 tl witte wijnazijn
½ tl suiker
3 takjes dille 
 
Snipper de knoflook fijn.Schil de komkommer. Verwijder de zaadjes en rasp fijn. Wikkel de komkommer in een theedoek en druk zoveel mogelijk vocht uit de komkommer.Roer de yoghurt en crème fraîche door elkaar. Roer de knoflook, komkommer, olie en azijn erdoor. Breng op smaak met peper, zout en de suiker.Knip de dille boven de tzatziki fijn. Serveer de Tzatziki bij de Gyros (kant en klaar in de koeling AH).
Zoek in Spotify op ‘Trio Hellenique’ of ‘Sirtaki’