Afbeelding invoegen
 
Geen neerslag van betekenis
 
Haar
 
Mijn haar geeft problemen. Ik kamp met een nijpend tekort en van het weinige haar dat mij rest is de kwaliteit ruim onvoldoende. Dun-pluizig is de meest vriendelijke omschrijving. Ik gebruik anti-roos shampoo die doet wat hij moet doen. Hij prikt in mijn ogen, dat hoort bij antiroos shampoo: hoe meer prik hoe minder roos en met een gerust hart leg ik dan ook mijn hoofd te rusten op de schouder van wie dan ook; geen sneeuwspoor blijft er achter.
Mijn haarprobleem zit in de nabehandeling. Zonder nabehandeling wiegt er bij het minste vleugje wind een warrige pluizenbol op mijn hoofd waar vliegend ongedierte in verstrikt raakt. Bij de knipbeurt vorige week zei de kapster dat mijn haar een goed verzorgingsproduct nodig had. Ze had de flacon met dat goede verzorgingsproduct al in haar hand. Sebastián Elixer stond erop. Na iedere wasbeurt moest ik van haar een heel klein beetje Sebastian Elixer over het haar verspreiden en losjes door het haar wrijven. En in ieder geval niet kammen. Kammen is funest bij pluizig haar.
Toen ik geknipt was, smeerde ze wat van Sebastián op haar handen, wreef dat losjes door mijn haar en trok en plukte de pluizige bol in model. In de spiegel achter me kon ik het resultaat zien.
'Ik heb het wat door de war gedaan, dat geeft een lekkere nonchalante look', zei ze. Met een lekkere nonchalante look en een flacon Sebastián Elixer van € 27,- liep ik naar buiten, geknipt, geplukt en geschoren.