Afbeelding invoegen
 
 
Geen neerslag van betekenis
 
Estheet
 
Hij luistert naar de radio. Het wordt een warme dag. De volgende dagen zal het nog warmer worden. Code oranje, code rood en het Nationale Hitteplan controleren zijn land. Misschien wordt het wel 38 gr. zegt de bangmaker van het weerbericht.
Hij houdt niet van warm weer. Als voorzitter van het Genootschap voor Estheticisme weet hij wat er bij warm weer gebeurt. Toch waagt hij zich buiten; een estheet mag de ogen nooit sluiten.
Voor hem loopt een forse man in rode voetbalbroek met witte biezen op de heupen en een vergeeld Jansen en Tilanus hemd. De maat van de kleding komt niet overeen met de hoeveelheid vlees, alles zit te krap. Boven de broekband hapt een bilnaad naar adem en aan de voorzijde is het buitenspelen voor de buik.
Naast de forse man loopt zijn partner. Bij haar zit niets te krap. Zij kocht de zomergarderobe op te verwachten groei. Het uithangend kruis maakt van haar legging een wijfelende harembroek. Ruime mouwloze armgaten in haar blouse bieden wijdse vergezichten en zorgen ongetwijfeld voor een aangename ventilatie binnen in de tent. Ze dragen hetzelfde schoeisel: blauw-witte sportschoenen met groen fluorescerende strepen. Op zijn linkerbeen halfweg de kuit is een tatoeage gezet: prikkeldraad. Geen rollen Hongaarse grensverdediging, maar een bescheiden draad met bescheiden prikkels. Hetzelfde prikkeldraad staat bij zijn partner op dezelfde plek, maar dan op het rechterbeen. Zo zie je dat ze bij elkaar horen, elkaar completeren.
Waarom prikkeldraad, vraagt de estheet in hem. Vluchtelingen?  Kampverleden?  Eigenaren van een handelsonderneming in ijzer- en prikkeldraden? Hij breekt zich het hoofd.
Hij wil dichter bij ze komen, hun geur opsnuiven, zoals bij wijn, met de neus in het glas. Ook aan esthetica zit een luchtje. Hij heeft geluk. De man legt zijn rechterarm over de schouder van zijn partner. Uit een kleverige bos okselhaar ontsnapt een geurwolk. Hij ruikt zoetige deodorant met een stevige vleug ochtendzweet, rottend fruit in zure yoghurt. Zijn vermoeden klopt, what you see is what you smell. Dan loopt hij ze snel voorbij. In de verte naderen nieuwe voetbalbroeken,  nieuw vlees, nieuwe doorwaaihemden. Wanneer hij dadelijk thuis is zal hij een alarm doen uitgaan naar de leden van het genootschap: Code zwart, binnenblijven, tot nader order niet naar buiten kijken. 

 
Tijd voor vakantie, tot september