Afbeelding invoegen
 
 
 Geen neerslag van betekenis
 
Duiden
 
Donald John Trump ontsloeg op 10 mei FBI-directeur James Comey. Enkele uren later zat terrorisme-expert Beatrice de Graaf aan tafel bij DWDD en duidde dat ontslag. Zij weet veel over het ontslaan van FBI-directeuren en als lid van de Christen Unie kent zij het religieus terrorisme (als geen ander!). Het Syrisch woestijnzand knarst haar tussen de tanden en Beatrice kan het onvoorspelbare voorspellen (als geen ander!).
Enige tijd geleden zou de heer W. Holleeder zijn zus welles-nietes hebben bedreigd. De rechtszaak verliep tumultueus. Twee uur na de zitting duidde Peter R.de Vries bij DWDD  schuld en boete in een wereld van misdaad en straf. Wie anders dan Peter R.? Hij is pontvaarder tussen boven- en onderwereld en kent het milieu (als geen ander!). Het kuiltje in zijn wang komt van een kogelinslag uit 1962 en zijn monotone stemgeluid verraadt zes maanden eenzame opsluiting tijdens een vorig leven.
Onlangs bonjourde de stem van het gewone volk OG3NE naar de 11e plaats op het songfestival. OG3NL, een beschaafd zanggroepje van drie zusjes. Geen seks, geen drugs, geen Rock&Roll. Wel een doodzieke moeder die werd overgevlogen naar Kiev. Probeer daar maar eens van te winnen. Duizendpoot Cornald Maas duidde bij Pauw de kracht van de traan. Hij kent de wereld van het amusement (als geen ander!).
In ons land moet veel geduid worden. Regelmatig is hier stront aan de knikker. Veel stront, weinig stront, kleine knikkers, grote knikkers, altijd iets. Dagelijks meldt het ANP wel een verontreiniging aan een knikker, Even later zit een duider bij DWDD en duidt hoe deze stront aan die knikker is gekomen. Aansluitend doet hij zijn verhaal in het 8-uur journaal. Ter afsluiting van de dag wacht hem een optreden bij Pauw, Jinek of Tan. De volgende dag staat er een interview in de Volkskrant en een week later ligt het boek in de winkel.
’s Avonds schuift de duider weer aan bij DWDD. Hij praat over zijn boek waarin hij stront en knikker nog eens extra duidelijk duidt en presentator Matthijs van Nieuwkerk zegt dan ter afsluiting dat het boek een absolute must-read is.
Waar zouden we zijn zonder duiders, vraag ik me af.