Afbeelding invoegen
 
 
Geen neerslag van betekenis
 
Bericht uit Oostende (2)
 
Nee, dat kan niet. Nog een keer lezen. Jawel, het staat er echt: 'Kees Van der Staaij wil verbod op gebedsoproep'. De frontman van de SGP wil geen Allahu akbar meer horen vanaf de minaret van de moskee in Enschede. Zelfs een gesmoorde oproep uit het wc-raampje van een willekeurige schuilmoskee driehoog achter is hem teveel. Gods persoonlijke paspop op aarde heeft een verbod op het Allahu akbar opgenomen in het partijprogramma van de godvrezende jongensclub SGP. Laat ons bidden.
Niet Geert Wilders, Mark Rutte of een willekeurige atheïst, nee, de Heer van de bijbelbelt met de vrome oogopslag naait zijn maten in het bovennatuurlijke persoonlijk een oor aan.
'Zo'n oproep tot gebed past niet in onze cultuur', riep Kees en overschreeuwde daarmee het klokkenspel van collega vroommans Buma van het CDA die al eerder had ontdekt dat het met Allah aan de haak goed vissen is in de vijver van angst.
Wanneer hij na de verkiezingen in maart iets in de pap te brokkelen krijgt, klaart Kees de klus sneller dan zijn Heere zelf. Hij mobiliseert de zwarte pakken brigade en tezamen trekken ze psalmend het land door: 'Heer, snoert hen de mond en doet hen neerstorten hunner torens', en klaar is Kees, geen oproep meer te horen. Amen.
Maar Kees weet van geen ophouden. Na het schonen der minaretten, zuivert hij de Nederlandse voortuinen van cultuurvreemde Boeddha beelden die sluipenderwijs onze eigen tuinkabouter hebben verdrongen. Hij helpt wat ondergedoken heilige koeien de reïncarnatie in en ter afronding dempt Kees links en rechts wat zwembaden van concurrerende doopsgezinde gemeenten. Op de zevende dag legt hij zich te rusten. Het is volbracht.
Het atheïstisch genootschap in Oostende legt zich ook te rusten Straks alleen Kees nog.